Zaai een zaadje voor het Stadshager Bos!

Het is zo simpel als het klinkt: stop zaden en noten in de grond in je eigen tuin, kweek ze op tot kleine boompjes en die boompjes vormen de basis van het Stadshager Bos.

Zonder bomen kunnen we het bos niet zien..

Huh? Jawel, je leest het goed! We hebben bomen nodig. Om precies te zijn, zaailingen voor het Stadshager Bos. Een steeds groter groeiende groep bewoners van Stadshagen werkt aan de realisatie van een bos in de wijk. Een bos van en voor bewoners. Dus we laten het bos beginnen bij jou in de tuin, of op je balkon! Alweer zo’n gekke uitspraak? Lees verder, het wordt zo duidelijk.

Op dit moment leeft ons bos als gedachte, als visie voor de toekomst, als schets op een tekentafel. We kunnen haast niet wachten er daadwerkelijk vorm aan te geven. En daarom vragen we jou om hulp. Heb je nog ergens een plekje in de tuin waar je wel een zaailing kwijt kunt? Of een flinke pot op het balkon om wat noten of zaden in te zaaien? Doe dan mee, en blaas het Stadshager Bos leven in!

Misschien stopte je tijdens een wandeling een paar hazelnoten of kastanjes in je zak. Of bijt je net in een waanzinnig lekkere biologische appel? Plant dan die noten en zaden in je tuin of in een pot. Meld de zaden die je plant aan op ons aanmeldformulier. Controleer af en toe of de aarde vochtig genoeg is. En dan is het wachten tot de eerste zaailingen opkomen in het voorjaar. We gaan voor een eerste aanplant van 30.000 bomen!

Zaai je mee met het Stadshager Bos!

Meer informatie over het project lezen? Of inspiratie nodig voor zaaigoed? Kijk dan op
www.stadshagerbos.nl/inspiratie-zaaigoed

Het stappenplan is als volgt:

  1. Verzamel zaden en stop ze in de grond in je eigen tuin of op je eigen balkon
  2. Vul het aanmeldformulier in zodat wij weten hoe ver we zijn met de 30.000 boompjes opkweken en je kunnen informeren over de volgende stappen
  3. Zodra de locatie geregeld is, gaan we de boompjes uitplanten en is dat de start van het Stadshager Bos