Vergroening in en van Stadshagen: doe mee!

In Stadshagen zijn er tal van bewonersinitiatieven waar je bij kunt aanhaken om je leven te verduurzamen op een eenvoudige en voordelige manier! De highlights voor de komende periode:

Climate Escaperoom: Adapt or BTrapped

Op zaterdag 21 mei kun je tussen 13:00 en 17:00 uur in het Twistvlietpark achter de groene school Triomundo, gratis de Climate Escaperoom spelen van The Great Escape! Ontsnap binnen 15 minuten of….BTrapped! Vrijwilligers van het Stadshager Bos staan er voor een goed gesprek en meer informatie over vergroening.

Meer informatie: https://www.thegreatescape.info/klimaat-escape-room/

Stadshager Bos

Bewoners werken samen met de Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en vele partners aan de realisatie van een bos in Stadshagen. De doelstelling is het aanplanten van 100.000 bomen, verspreid over de wijk en een groot bos in of bij de wijk. Doelstelling is een lange termijn duurzame oplossing zodat bewoners van Stadshagen gezond kunnen wonen, werken en leven. Alle informatie vindt je op deze website!

Facebook: https://www.facebook.com/stadshagerbos
Instagram: https://www.instagram.com/stadshagerbos/

Stadshagen Doet Groen (voorheen Buurkracht Zwolle)

Onder de naam Stadshagen Doet Groen is een grote groep enthousiaste wijkbewoners actief met diverse bewonerscollectieven om samen eenvoudig en voordelig te verduurzamen: inkoop van zonnepanelen, infraroodpanelen, groene daken en nog veel meer. Maar ook hulp bij het vergroenen van je straat: tegels eruit, groen erin, extra bomen, geveltuinen, adoptiegroen, etc.

Facebook: https://www.facebook.com/buurkrachtzwolle
Instagram: https://www.instagram.com/buurkrachtzwolle/

Download gratis een korte handleiding hoe je in 12 weken je straat vergroend, waar je geld vindt en welke partijen je kunnen helpen:


Groene Loper Zwolle

Groene Loper Zwolle stimuleert, verbindt en versterkt buurtinitiatieven, om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Wil je een initiatief nemen en subsidie aanvragen voor groene burendag? Wil je hulp bij de aanvraag van die subsidie? Op 21 juni tussen 16:00 en 20:00 uur is er een aanvraagmoment.

Website: https://groeneloperzwolle.nl/